Placuszki bananowe bez glutenu, bez mleka,bez jajek

Potrzebujesz:

  • 1 średni banan
  • 2 kopiaste łyżki mąki kukurydzianej
  • 1 łyżka mąki ryżowej pełnoziarnistej
  • 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • woda 100ml

Przygotowanie

Banana rozgnieść na papkę. Do miski wsypać mąki, dodać olej i banana. Wlewać wodę mieszając do uzyskania konsystencji bardzo gęstej śmietany.

Smażyć bez tłuszczu na patelni do naleśników ( lub innej z nieprzywierającą powłoką) na średnim ogniu.

SMACZNEGO!

 

 

Poprzedni artykułBądź aktywna w ciąży
Następny artykułStypendium dla uczniów szkół gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych – 300 zł miesięcznie