Placuszki bananowe bez glutenu, bez mleka,bez jajek

Potrzebujesz:

  • 1 średni banan
  • 2 kopiaste łyżki mąki kukurydzianej
  • 1 łyżka mąki ryżowej pełnoziarnistej
  • 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • woda 100ml

Przygotowanie

Banana rozgnieść na papkę. Do miski wsypać mąki, dodać olej i banana. Wlewać wodę mieszając do uzyskania konsystencji bardzo gęstej śmietany.

Smażyć bez tłuszczu na patelni do naleśników ( lub innej z nieprzywierającą powłoką) na średnim ogniu.

SMACZNEGO!

 

 

1 KOMENTARZ

  1. Dziękuję! wreszcie znalazłam konkretny przepis w tych czeluściach internetu. Do tej pory z każdym przepisem coś było nie tak, w tym przypadku musi wyjść 🙂

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

six + 3 =