Kolejny przepis nadesłany przez Ninę

TWAROŻEK Z MIGDAŁÓW NA SŁODKO

Zdecydowanie wolę twarożek z migdałów od klasycznego z białego sera. Jest po prostu niebiański.

Składniki:

  • 100 gram migdałów,
  • 4 łyżki mleka roślinnego,
  • sok z cytryny lub limonki,
  • 1-2 łyżki miodu,
  • rodzynki lub suszona żurawina.
Í
Nina Nicpon

Przygotowanie:

Migdały należy zalać wodą i moczyć kilka godzin lub zostawić namoczone na noc. Następnie obieramy je ze skórki i przekładamy do blendera. Dodajemy mleko, sok z cytryny, płynny miód i blendujemy na względnie gładką masę. Im dłużej blendujemy tym bardziej będzie się kleić. Dodajemy żurawinę i podajemy np z grzankami.

ž
žBardzo prosty, szybki i pyszny twarożek.

Smacznego 🙂

Nina Nicpon

Poprzedni artykułTak odrywam się od rzeczywistości, uspokajam.
Następny artykułKuchnia – zawsze była dla mnie ważnym miejscem. Gotowanie to emocje.